EARLS COURT VILLAGE


Making the decision to build their most recent long-term-care facility on a scenic plot of land in London, Ontario, Sharon Village Care Homes (SVCH) hoped to mirror the light, lush surroundings via an expansive art program within the space with a contemporary feel that matched the holistic, state-of-the-art facilities.

For the newly erected Earls Court Village, SVCH turned to EXCAVO to design an art program that would evoke a sense of nostalgia; incorporating whimsical elements that give a nod to both the facility’s natural setting as well as the colorful history of the residents who live there.

EXCAVO worked with Project Manager Amy Schlegel, CHOPS and PS & Co. Design to present an art collection that accomplishes just that. Each of the five floors have their own specific theme: vibrant Group of Seven canvas giclées depict Ontario’s wilderness and its suburbs, contemporary photographs of familiar regional landmarks by local photographer Trevor Pottelberg, tranquil water scenes adorn the walls of each tub room and vintage photography captures universal moments in time. A large-scale, original landscape by London Artist Steve Tracy welcomes visitors into the front foyer.

With over 150 pieces residing at the facility, this collection captures a narrative and communicates a relevance to the residents who now call Earls Court Village home.


PROJECT
EARLS COURT VILLAGE BY SHARON VILLAGE CARE HOMES
1390 Highbury Avenue N.
London, ON
N5Y 0B6


SERVICES

High-volume custom framing
Custom developed artwork
Project management
Installation
Fulfillment
Specification writing

logo-1

Photography by ZOO Media for Sharon Village Care Homes